Klub žena koje znaju što hoće
Posted 23 November 2006 - 12:04 AM
Evo ja ću započeti:
Ja znam kaj hoću! Nisam zakleta feministkinja, ali želim da se moja riječ poštuje i da ravnopravno donosim sve odluke sa partnerom. Ne volim omalovažavanje tipa: ma kaj ti znaš, ti si žensko! Ali istovremeno volim biti tipičan predstavnik ženskog roda: mažena pažena i nošena kao kap vode na dlanu! Tražim li previše?
Posted 24 November 2006 - 11:26 AM
Posted 24 November 2006 - 05:49 PM
Također sam jedan puta bio izvrijeđan sa strane jedne ženske osobe, također na forumu, iako nisam ništa rekao uvredljivo, ili šovinistički. Možda je krivo shvatila...
=st je
Posted 24 November 2006 - 07:15 PM
Posted 24 November 2006 - 08:49 PM
foka, on Nov 24 2006, 04:37 PM, said:
a lugice, kaj znači ''nisam zakleta feministkinja''?
Pa mislim da se zna kad čovjek tako nešto izjavi. Ne zagovaram potpunu jednakost muškog i ženskog spola pod svaku cijenu. Nekako mi je jasno da će partner napraviti teži fizički posao, jer je ipak snažniji spol, ali ću i ja napraviti sve što mogu i po tom pitanju, a ne isključivo čekati njega. Ali ne mogu podnijeti da ja dođem kući s posla i kuham, perem suđe, veš, peglam, usisavam, a on pojede i izvali se pred TV ili comp. Ako smo oboje u radnom odnosu, tada ćemo podijeliti i poslove. Zašto on ne bi mogao presvući bebu, objesiti veš, usisati kuću..... Isto tako ne priznajem foru da je auto isključivo njegov.
Mislim da prave feministkinje imaju nekako višak muških hormona i ponašaju se kao da im muškarac i ne treba u životu. Meni zaista treba. Treba mi pažnja, ljubav, razumijevanje, netko s kim mogu donositi ZAJEDNIČKE odluke.
Posted 25 November 2006 - 02:53 AM
ali to je baš čudesno, feminizam je jedan od globalno najneshvaćenijih pojmova. kad ti kažeš ''prave feministice'' vjerojatno misliš na radikalne feministice.
meni su za ženski rod sramotne te izjave da ne, ne, ne nisu one feministice, nedajbože, pa one se briju i vole muškarce. postoji to ograđivanje koje je meni ne samo glupo, nego i odvratno. to je nezahvalnost prema sufražetkinjama i svim ženskim pokretima koji su vam dali prava koja imate, a pokazujete i krajnju neinformiranost.
naime, nije poanta u jednakosti nego u jednakopravnosti. jednakost ne može ni postojati jer, guess what, muškarci i žene nisu isti. i ne, feministice nikako ne mrze muškarce niti misle da su oni svinje. žene koje to rade jesu ogorčene glupače, ali nisu feministice jer su, je l', fulale cijelu bit.
ali čemu uopće objašnjavati kad nitko nikad ne sluša.
da skratim, ja sam feministica. idem sad spaliti grudnjak.
i da, to je bila šala.
Posted 25 November 2006 - 06:08 PM
Posted 26 November 2006 - 12:24 PM
naime, ja volim kuhati, spremati, želim roditi itd...
ne pada na pamet da popravljam auto, zidam, kuham fiš ili lijepim pločice, odnosno nešto slično što bolje i brže radi prosječan muškarac... i to polugol ili u nekoj finoj uskoj potkošulji, po mogućnosti znojan
no, jesam za normalnu jednakost spolova, da imamo jednake plaće i jednaka prava
i u vezi treba biti jednakosti: dakle ako on tebe vara, varaj i ti njega
Hanterice, ti si najveća baja i manga ode (by kuzina)
Posted 20 December 2006 - 03:07 PM
navodno bi njemu to jakoooo godilo
također da ga ne bacamo u bed nakon lošeg sexa
to su za mene feministice i emancipirane
te koje pušu u mudova
Posted 20 December 2006 - 04:32 PM
lunarna, on Dec 20 2006, 03:07 PM, said:
navodno bi njemu to jakoooo godilo
također da ga ne bacamo u bed nakon lošeg sexa
to su za mene feministice i emancipirane
te koje pušu u mudova
To je prodavanje mudova pod bubrege. Kakve veze feminizam i emancipiranost imaju s tim?
Posted 20 December 2006 - 05:21 PM
Miss Marple, on Dec 20 2006, 02:57 PM, said:
da.
lunarna, on Dec 20 2006, 05:10 PM, said:
feministkinje ne, emancipirane da.
Posted 20 December 2006 - 05:27 PM

Sign In
Register
Help

MultiQuote