Prekjučer se nešt prelomilo u meni pa sam skinio album s neta (baš sam zločest) i evo, konstantno ga slušam zadnja dva dana ne bi li mogao donjeti neki sud, tj. ocjenu o ovom Tompinom uratku.
Thompsona slušam već dugi niz godina (čuj ovo

) tako da mi je poznat njegov opus. Inače nisam ljubitelj heavy metala, a baš je u tom štihu napravljen ovaj album. Teško da će ponovit uspjeh albuma "E moj narode" ili Škorine "Svetinje" jer nema tu potrebnu dozu komercijalizma, a i šema domoljublja je već iscrpljena.
Ima 12 pjesama. Mahom su povijesne tematike (ne, nije 2. svj. rat). Moji favoriti su: "Početak", "Neka ni'ko ne dira u moj mali dio svemira", "Lipa Kaja" i "Kletva kralja Zvonimira"

. Iako imam završenu glazbenu školu, ne bih se upuštao u detaljne analize svake pojedine pjesme, no ono šta sa sigurnošću mogu reći je da se čuje, a i vidi (omot na originalu je jeben) da je dost truda i novaca uloženo u ovaj album. Produkcija je odlična.
Ajd da čujem vaše komentare. Ko je kupio original, a ko skinio s neta il prepržio od nekoga? Ko je uopće poslušao koju pjesmu? Kome se Thompson gadi (tj. ko bi o politici)?