Savršene obrve za vaše lice

Mnoge žene žele same uređivati i oblikovati svoje obrve, ali kada se radi o obliku obrva, često odaberu neki koje je potpuni promašaj za njihovo lice. Uloga obrva je uokvirivati lice te ga uljepšavati, a da bi se to postiglo, one moraju biti u skladu s vašim oblikom lica. Ono što pristaje osobi s okruglim licem neće pristajati osobi s četvrtastim, a može joj čak i aktivno nagrditi izgled. Stoga ako ste u nedoumici u vezi toga koji oblik obrva odabrati s obzirom na oblik lica, evo zgodnog vodiča koji će vam pomoći.

 

Četvrtasto lice

Kada se govori o četvrtastim licima, najvažniji cilj jest ublažiti najčešće preoštre crte lica. Kako bi to postigli morate oblik obrva učiniti blago oblim. Naglašen luk nikako nije dobar odabir jer će vaše lice odavati još oštriji dojam. Naravno, ne valja ići ni u drugu krajnost te imati oblik obrva kao duga.

 

Okruglo lice

Kod okruglog lica, važno je naglasiti njegove linije. Koristite šminku kako bi naglasile jagodice, a oblik obrva vam mora imati oštar kraj. Oštrim krajem obrva zapravo ističete kost sljepoočnice, te vaše lice dobiva ugodan oblik. Također pucajte na to da vam oblik obrva ima visoko postavljeni luk.

 

Izduženo lice

Kod izduženog lica, ono što se želi postići oblikom obrva jest to da lice postane malo šire. Zato se one moraju kretati vanjskim dijelovima lica, prema sljepoočnici, ali bez naglašavanja luka.

 

Srcoliko lice

Žene sa srcolikim licem obavezno moraju izbjegavati čupave i neuredne obrve. Ovaj oblik lica karakteriziran je uskom bradom i širokim gornjim dijelom lica, stoga je potrebno ne dodatno naglašavati gornji dio lica. Ovdje je bolje odabrati tanje obrve koje su uredno iscrtane i mekog oblika.

 

Ovalno lice

Žene s ovalnim oblikom lica najsretnije su što se obrva tiče. One mogu odabrati praktički bilo kakav oblik obrva i dobro će im pristajati. Najbolje je ostaviti prirodan oblik svojih obrva, te ih samo malo urediti i počupati s donje strane.