Jesu li muški satovi u modi

Prošli sam utorak s prijateljicom bila na kavi na rimskom forumu. Ispričala mi je da se odlučila na malu investiciju u svoje uljepšavanje. Pomislila sam da si želi priuštiti nekakav kozmetički tretman, kad ona meni kaže da si hoće kupiti sat, ali ne bilo koji već muški jer su muški satovi opet u modi. Ma zašto baš muški satovi za žene, od kud ti ta ideja, pitala sam ju. A ona meni da su muški satovi  jednostavno ljepšeg dizajna i da se odlučila! Ispričala mi je da ima jednu kolegicu iz susjednog ureda na katu koja je uvijek slijedi modu. Na njoj  ima nešto posebno. Osim što maštovito kombinira razne stilove koji tek kasnije dođe u modu. Ne znam od kud joj to, ali jedan dan ju je zatekla kako kupuje francuske modne magazine. Tu je znači tajna!


Jedan dan se ta kolegica pojavila na poslu s jednim novim modnim dodatkom. Moja ga je prijateljica uočila odmah. Zar su muški satovi u modi, pitala se. Ponukana njezinim primjerom odmah je krenula u potragu po internetu i naišla na novi broj tog francuskog časopisa u kojemu je glavna tema bila– muški satovi na ženskim rukama. Kakav prekrasan preokret i divnih li slika! Ti muški satovi su naravno bili predivni, ali i preskupi.

Ma kako da si ja to uopće priuštim kad sam na maloj plaći i nemam dečka koji me obasipa skupim darovima. I tako je ona počela štedjeti imalo  pomalo pretraživala po raznim portalima gdje su bili ponuđeni muški satovi. Jednog dana je napokon pronašla ono što joj se sviđa, ali cijena je bila previsoka. Tako da mi nije ostalo druge nego da joj pomognem. Nazvala sam nekoliko naših zajedničkih prijateljica i objasnila im situaciju. Naravno mi cure se brzo dogovorimo, odlučile smo prikupiti novac i pomoći.